ГАЗОВИ ИНЖЕКЦИОНИ за двигатели с ДИРЕКТНО впръскване

Газови инжекциони за директно впръскване на пробан-бутан

FSI, TFSI, TSI, GDI, ECOBOOST, SIDI, CGI, DISI, SKYACTIV-G, THP, JTS, D4, VTI DIG и др. Двигателите с такива обозначения са с  директно впръскване на бензин и се налагат все повече в последните 10 години. При тази технология бензинът се подава под много високо налягане на определено място в геометрично оптимизираната горивна камера, като това позволява работата на двигателя с бедна горивна смес. В много случаи се използва и турбо компресор. Характерни за тези двигатели са високата ефективност, ниският разход на гориво и високата литрова мощност. Най-използваните за сега (поради високата си ефективност и надеждност, съчетани с достъпна цена) инжекционни системи за автомобили с директно впръскване осигуряват работата на двигателя с 5 до 20% бензин, а останалото необходимо количество се замества с пропанбутан (LPG) или метан(CNG). Микропроцесорният контролер (компютър, ECU) на тези газови уредби разполага с необходимите хардуер и софтуер за управление на бензиновите и газовите инжектори. Как става това? След  минимално необходимото време за отваряне на бензиновата дюза и започване на впръскването ECU я затваря и подава емулиран (имитиращ) сигнал до бензиновия компютър, възможно най близък до сигнала при реално впръскване. Сигналът на клапана за регулиране на налягането също се чете и емулира. Минималното подаване на бензин е необходимо за охлаждане и промиване на бензиновите дюзи, тъй като работната им част се намира вътре в горивната камера на цилиндровата глава и е подложена на много високи температури и директен пламък. Едновременно с това се отваря газовият инжектор и се подава допълващата еквивалентна порция газово гориво, необходима на двигателя за съответния режим  на натоварване, температура, обороти и др. Газовият контролер е свързан с бензиновия през OBD и това дава възможност за четене на сигналите и корекция състоянието на горивната смес, както и за четене и триене на грешки от евентуално неточна емулация на инжектори или налягане.

Фирмите производители и разработчици на газови системи за директно впръскване, както и ние като инсталатори, притежаваме значителен опит и знания в тази област. Усъвършенстваните контролери и софтуери имат много възможности за настройки и регулиране. Вече е възможно конвертирането на много марки и модели автомобили с директно впръскване. За повече информация моля използвайте нашата форма за запитване или позвънете на +359 888 515 998, инж. Николай Петров.

FSI

TSI

GDI

Газов инжекцион за коли с директно впръскване FSI Газов инжекцион за коли с директно впръскване TSI Газов инжекцион за коли с директно впръскване GDI