You are here

Полезно

Газов инжекцион течна фаза

Система газов инжекцион с течна фаза на газта. Повече информация за течната фаза.

Газови инжекциони за директно впръскване на пробан-бутан

FSI, TFSI, TSI, GDI, ECOBOOST, SIDI, CGI, DISI, SKYACTIV-G, THP, JTS, D4, VTI DIG и др. Двигателите с такива обозначения са с  директно впръскване на бензин и се налагат все повече в последните 10 години.

Последователно впръскване на гориво

Последователното впръскване е последно и най-висше поколение „многоточкови” газови инжекциони. Комплектите са проектирани в точно съответствие с инжекционната система за бензин, като и осигуряват възможност за контрол и управление на газовата система.

Подаването на газовото гориво към двигателя става през една точка, наречена смесител. Основният комплект се състои от електронни средства за избор на гориво (газ или бензин) с превключвател и индикатор за ниво на гориво в газовия резервоар (бутилка) на превозното средство, газов и бензинов електромагнитни клапани, редуктор-изпарител,  познат още и като изпарител, и смесител, популярно наричан и „плочка“. 

Газови уредби с инжектиране на гориво в няколко точки (газов инжекцион)

Газовите инжекциони за инжектиране в няколко точки се различава от тези в една точка, тъй като те въвеждат газа във всеки отделен цилиндър. Тези комплекти се състоят от